Manuscripten

Hoe kan ik mijn manuscript of idee voor een nieuw kinderboek opsturen naar uitgeverij Ploegsma?

We zijn altijd benieuwd naar nieuw werk. Maar houd bij het insturen van een manuscript rekening met een aantal punten:

  • Ploegsma geeft alleen kinder- en jeugdboeken in de leeftijd 0 tot 16 jaar uit.
  • We vinden het prettig om een opzet/synopsis te ontvangen van het boek dat je voor ogen staat (maximaal twee A-4 tjes), een korte biografie van de auteur, omschrijving van de beoogde doelgroep (leeftijd, genre, bijzonderheden) en minstens een paar hoofdstukken. Deze informatie kun je digitaal sturen naar manuscripten1@ploegsma.nl
  • Als je je manuscript via de post opstuurt, vermeld dan ook je e-mailadres. Wij nemen graag contact op per e-mail. Stuur porto mee als je je papieren manuscript retour wilt ontvangen, wij bewaren de ingezonden manuscripten niet na afwijzing. Helaas is het niet mogelijk om manuscripten te retourneren naar een adres buiten Nederland.

Of we besluiten het manuscript uit te brengen, is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit ervan. Er wordt ook gekeken of het manuscript past binnen het fonds van de uitgeverij, en of de kosten van productie redelijkerwijs kunnen worden terugverdiend. Mocht u binnen drie maanden na inzending niet van ons hebben gehoord, dan betekent het dat uw manuscript geen kans maakt op publicatie. We zenden geen aparte afwijzingsbrief. Over de beoordeling kan niet worden gecorrespondeerd.

Voor tips over hoe je je manuscript het best onder de aandacht kan brengen, kun je dit artikel lezen.

Post adresseer je aan:
Uitgeverij Ploegsma
t.a.v. de redactie
Wibautstraat 133
1097 DN Amsterdam