Wee Gallery

Interactieve boeken voor de allerkleinsten

Grafisch ontwerper Surya Sajnani verdiepte zich na de geboorte van haar eerste zoon meer in de ontwikkeling van kinderen. Zo ontdekte ze dat pasgeborenen maar 30 tot 38 centimeter ver kunnen zien en dat ze het liefst naar zwarte en witte geometrische vormen kijken. Dat nam ze als uitgangspunt bij de ontwikkeling van haar merk Wee Gallery. De babyboeken van Wee Gallery zijn speels, interactief en prachtig vormgegeven in veelal zwart-wit. Ze stimuleren de motoriek van je kleintje. Van badboekjes die van kleur veranderen tot kartonboeken met geluiden of puzzels, en natuurlijk de superzachte knuffel- en knisperboeken.

Wil je tips hoe je met je baby kunt voorlezen? Kijk dan hier.

 

Maak kennis met Wee Gallery!

Voorlezen voor baby’s

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Al in de eerste maanden beïnvloedt het de taalontwikkeling van je kindje positief. Met deze tips wordt voorlezen een feest!

1. Maak een ritueel van het voorlezen
Maak elke dag even tijd om voor te lezen. Bijvoorbeeld voor het slapengaan, of ’s morgens vroeg als het thuis lekker rustig is. Een vast moment maakt lezen tot een ritueel en iets vertrouwds.

2. Ga samen op een rustige plek zitten
Zorg ervoor dat je samen lekker zit. Doe de radio of televisie, computer of laptop uit om afleiding te voorkomen.

3. Lees vaker hetzelfde boek voor
Lees en bekijk hetzelfde boek een paar keer. Kinderen begrijpen en herkennen iedere keer een beetje meer en dit geeft houvast.

4. Leg de boeken binnen handbereik
Leg boeken binnen handbereik van je kindje, bijvoorbeeld in de wieg, in de box, laag in de kast, op de commode. Dan kan je kindje er zelf makkelijk naar grijpen.

5. Plaatjes kijken
Kies een afbeelding in het boek en laat deze goed zien. Houd het boekje zo stil mogelijk. Benoem wat er te zien is, maak bijpassende geluiden of zing een liedje!

6. Hou het kort
Bij baby’s is het voldoende een paar afbeeldingen te laten zien en benoemen. Het boek hoeft niet in een keer uit. En draait je baby de oogjes of het hoofdje weg, gun het dan even rust.

7. Speciaal voor de allerkleinsten
Er is een groot aanbod aan boeken voor baby’s. Kies een knuffelboekje, knisperboekje of stevig kartonboek zodat je kleintje het boek zelf lekker kan vasthouden en bekijken.