Spekkie en Sproet

Geen dief is veilig voor deze twee detectives!

Spekkie heet eigenlijk Marloes. Maar ze is dol op spekkies, vandaar. En van spekkies kan ze goed nadenken, zegt ze altijd. Sproet is haar vriend. Hij draagt een kleine, ronde bril en zijn neus zit vol sproetjes. Ze zijn dikke vrienden en erg goed in het oplossen van allerlei zaken. Echte speurneuzen dus, die twee!

Spekkie gaat nergens heen zonder haar opschrijfboekje. Want je weet maar nooit wat voor verdachte zaken je allemaal tegen gaat komen! Alles schrijft ze op. Spekkies neef Nelson werkt bij de politie. Zo hoort ze nog eens wat. En ook helpen Spekkie en Sproet hem wel eens bij een zaak

Hieronder vind je alle boeken, maar er is meer leuks op deze website! Klik hier voor kleurplaten en andere downloads.

 

De nieuwste Spekkie en Sproet is uit!

Spekkie en Sproet: Wachtwoord Amigo

Spekkies neef Nelson is politie-agent. Op een dag is hij tot over zijn oren verliefd. Maar is zijn nieuwe vriendin wel te vertrouwen? Spekkie en Sproet komen iets verdachts op het spoor. Daarvoor moeten ze alleen nog even een wachtwoord kraken…

Een nieuw avontuur van speurdersduo en beste vrienden Spekkie en Sproet. Kun je geen genoeg krijgen van dit spannende boek? Bij ‘Spekkie en Sproet: Wachtwoord Amigo’ is ook een kleurplaat én vriendenlied gemaakt. Je vindt ze beide op deze website. Lees hier alvast een fragment uit het boek.

AFB-THE-20150806-juliettevivianspekkiesproet

Meer leuks

De boeken over Spekkie en Sproet zijn geschreven door Vivian den Hollander. Juliette de Wit maakte de tekeningen.

Samen met Mattie Poels treedt Vivian den Hollander op met de Spekkie en Sproet Speurshow, een spannende, interactieve vertelvoorstelling met muziek en hoorspelelementen. De voorstelling is voor scholen en bibliotheken te boeken via www.sss.nlVoor grote theaters via: www.boekentheater.nl. Nieuw te boeken is de voorstelling: ‘Spekkie en Sproet, vrienden door dik en dun’.

Vivian den Hollander krijgt veel fanmail over het geliefde speurdersduo. Kinderen willen weten wat voor snoep Sproet lekker vindt (drop) en hoe hij écht heet (dat weet zelfs Vivian niet!). Het nieuwste avontuur heet Spekkie en Sproet: Een griezelige ontdekking, dit ligt nu in de boekhandel. En voor beginnende lezers is er nu ook een het dikke Spekkie en Sproet zelf lees boek (AVI E4).

 

In de pers:

 • ‘De speurdersboeken van Spekkie en Sproet zijn super. De serie, geschreven door Vivian den Hollander zet jonge kinderen absoluut tot lezen aan.’ De Telegraaf
 • ‘De Spekkie en Sproet-boeken van Vivian den Hollander staan garant voor een leuk verhaal. Kinderboekenpraatjes.nl

 

Downloads

 • Spekkie en Sproet Speurtocht
  Spekkie en Sproet bestaan al meer dan 10 jaar! Hoera! Om dit Spekkie en Sproet jubileum te vieren is er nu gratis een speciaal Spekkie en Sproet Speurtochtpakket te downloaden. Met dit pakket heb je alles in huis om jouw eigen Spekkie en Sproet Speurtocht te organiseren. Mét instructiebrief voor de ouders en/of begeleiders. Veel speurplezier!
 • Spekkie en Sproet-taart
  Een traktatie nodig voor in de klas, of gewoon zin om iets lekkers te maken? Download dan hier het recept voor een overheerlijke Spekkie en Sproet-taart!
 • Spekkie en Sproet spreekbeurt
  O o, ben je aan de beurt voor een boekbespreking of spreekbeurt in de klas en weet je niet hoe je het aan moet pakken? Geen paniek! Hou je spreekbeurt over Spekkie en Sproet en volg de stappen die hier voor je op een rijtje zijn gezet. Download ‘m hier.
 • Spekkie en Sproet vriendschapspagina
  Wil jij alles van je beste vrienden weten? Laat ze dan deze vriendschapspagina van Spekkie en Sproet invullen!
 • Spekkie en Sproet kleurplaten
  Zin om te kleuren? Klik dan hier en bekijk alle Spekkie en Sproet kleurplaten en print ze uit, alleen voor jezelf of voor de hele klas!