Saskia en Jeroen

De leukste avonturen van een ondernemende tweeling!

Drie generaties fans…

De boeken over Saskia en Jeroen zijn al meer dan een halve eeuw ongelooflijk populair. Ze zijn nog steeds even fris als in de tijd dat Jaap ter Haar ze schreef. Fijne voorleesboeken, maar ook prima zelf te lezen, deze gebeurtenissen uit het leven van een avontuurlijk tweetal, dat een beetje kattenkwaad niet uit de weg gaat!

Lees hier meer.

 

Meer over de boeken van Saskia en Jeroen

Jaap ter Haar schreef de belevenissen van Saskia en Jeroen oorspronkelijk op voor de NCRV, als hoorspel dat in de jaren vijftig elke maandag om 17.00 uur op de radio te horen was. Met groot succes, hele gezinnen zaten aan de radio gekluisterd en er werd steeds om nieuwe afleveringen gevraagd. Uiteindelijk werden het er 120! Daarna verschenen ze in boekvorm.

De boeken over Saskia en Jeroen werden een ongekend succes. De negen deeltjes zijn sinds die tijd continu in druk geweest, in verschillende uitvoeringen. Eerst verschenen ze bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf, tegenwoordig bij Ploegsma. De tekeningen werden achtereenvolgens gemaakt door Rein van Looy, Rien Poortvliet, Charlotte Dematons, Harmen van Straaten en Nynke Talsma.

 

AFB-THE-20150824-saskiajeroen8omslagen

De omslagen van Saskia en Jeroen door de jaren heen. www.jaapterhaar.com