Floor

De regels van Floor

Regel 1: Alle kinderen mogen zelf regels maken!

Dat vindt Floor, en dat doet ze zelf dan ook volop. ‘Als je vader en je broer de hele tijd op zitten te scheppen over hoe leuk vissen is, moeten ze niet zeuren als er een keer iemand mee wil!’ Of: ‘Je mag nooit zomaar iemands haar knippen, behalve als die iemand de hele tijd al onaardig tegen je heeft gedaan.’ Inmiddels zijn er een heleboel boeken over Floor verschenen. Je vindt ze hieronder.

 

Floor op tv!

‘Floor is de opvolger van De Luizenmoeder’ – Algemeen Dagblad

De komische avonturen van Floor zijn niet alleen te volgen in de boeken, sinds het voorjaar van 2018 is Floor ook op tv! Bij de VPRO op NPO Zapp is de zestiendelige jeugdserie De regels van Floor te zien. De tv-serie is gebaseerd op de boekenreeks van Marjon Hoffman, ze schreef zelf het scenario.

De serie is geproduceerd door NL Film in co-productie met de VPRO. Regie is in handen van Maurice Trouwborst, die ook de prijswinnende VPRO jeugdserie Zenithmaakte. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, vader Kees door Ferdi Stofmeel (Rundfunk, Danni Lowinski, Komt een man bij de Dokter) en moeder Irma door Elisa Beuger (Lieve Liza, Man Bijt Hond).

 

Lees hier meer over Floor of doe de quiz en ontdek welk karakter uit de Floor-serie jij bent!

 

AFB-THE-20150824-floorhang

Meer over Floor

De regels die Floor bedenkt zijn vaak erg handig. Ze weet nu namelijk dat je altijd moet oppassen voor mensen met ogen in hun achterhoofd. En ze weet ook, uit eigen ervaring, dat je nooit met je vader een cadeau voor je moeder moet kopen, want daar komt alleen maar ruzie van.

Floor is blij met haar regels. Want het leven is al ingewikkeld genoeg, vooral als je zo’n vervelende broer hebt als Kees…

Over Floor verschenen al heel veel boeken. Je vindt ze hierboven. De boeken over Floor zijn geschreven door Marjon Hoffman. De tekeningen zijn van Georgien Overwater.

 

In de pers:

  • ‘Eigentijds, wijs, grappig, ondeugend. Helemaal voor meiden van rond de acht. En het moet worden gezegd: het is een geweldige serie.’ – Het Parool
  • ‘Een boek waar je beslist vrolijk van wordt!’ – Kidsweek

 

FloorQuiz

Welk karakter uit de Floor-serie ben jij?

Ben jij ook zo’n fan van Floor? Doe dan nu deze mini-quiz en ontdek welk karakter uit de serie jij bent! Ben je Floor, de beste vriendin van Floor of toch misschien haar irritante broertje?Bekijk de stellingen en kies het antwoord dat het meest bij jou past.

Stap 1 van 9

11%