Nurdius Maximus

‘Ooit zal ik de grootste held uit de Romeinse geschiedenis zijn, maar op dit moment schiet dat nog niet zo op…’

Nurdius droomt ervan net zo sterk te zijn als zijn broer Spierus, maar tot nu toe is hij gewoon een slungelige puber die over dingen struikelt. Hij houdt een dagboek bij zodat iedereen later kan lezen hoe hij de grootste held uit de Romeinse geschiedenis werd. En je kunt zeggen wat je wilt, maar overal maakt Nurdius indruk: van Rome tot Pompeï en van Egypte tot de Lage Landen!

De verwoede pogingen van Nurdius Maximus om een held te worden, leiden tot de meest hilarische situaties. In de verhalen zit een heleboel informatie verwerkt over de Romeinen. Over Ceasar en over de Romeinse samenleving, maar ook hilarische weetjes, zoals dat de Romeinen hun kleren wasten met urine. En wist je dat ze muizen in honing heel erg lekker vonden? Zo leer je al hikkend van het lachen toch nog een heleboel!

Ben je benieuwd naar deze serie? Lees hier meer over de boeken van Nurdius Maximus. 

Nieuws

Meer over de boeken van Nurdius Maximus

Nurdius Maximus is een creatie van de Engelse schrijver Tim Collins. Aanvankelijk schreef hij alleen informatieve boeken voor volwassenen, maar later ging hij gelukkig ook kinderboeken schrijven. Humor is zijn handelsmerk. Het vierde boek over Nurdius, Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen, schreef Tim Collins speciaal voor uitgeverij Ploegsma! Daarin lees je hoe de Romeinen Nederland probeerden te veroveren.

De grappige tekeningen in de boeken over Nurdius zijn van Andrew Pinder. Deze Engelsman woont op het Spaanse eiland Mallorca. Eigenlijk is hij archeoloog. Hij maakte veel tekeningen van opgegraven voorwerpen, en gaandeweg werd tekenen steeds belangrijker. Nu is hij echt helemaal tekenaar én schilder.

In de pers

  • ‘Collins weet in dit boek op een leuke, grappige manier de levensstijl van het oude Rome vast te leggen.’ Over Het dagboek van Nurdius Maximus. Dagblad de Limburger.
  • ‘Het boek zit vol hilarische dingen, je moet soms bulderen van het lachen.’
    Sybren (11 jaar) op silvester.nl
  • ‘Een vrolijk en boeiend dagboek dat je plezier doet krijgen in geschiedenis.’ Over Het dagboek van Nurdius Maximus in Egypte. Pluizuit.be
  • ‘Ook dit derde boek is weer erg grappig. Droge humor, leuke Romeinse weetjes en op de achtergrond een spannend raadsel en een rommelige bergduivel (want de vulkaan staat op uitbarsten). Voor wie van loserdagboeken houdt, blijft Nurdius Maximus een van de grappigste series.’ Over Het dagboek van Nudius Maximus in Pompeï .Kidsweek, 4 sterren