De piraten van hiernaast

Donderse dekzwabbers! Het zullen je buren maar wezen!

Stel je voor dat je buren piraten zijn… En dat ze niet in een gewoon huis wonen, maar in een soort schipvormig bouwwerk dat helemaal van stukken wrakhout is gemaakt. Ze hebben een echt kanon, én een waakhaai, die in een grachtje rond het huis zwemt. En ze doen alles op de piratenmanier, want van landrottengewoontes moeten ze niets hebben.

De familie Donderbus is een echte piratenfamilie. Jarenlang hebben ze over de zeven zeeën gevaren, maar nu willen ze het rustiger aan gaan doen. Kapitein Donderbus en zijn vrouw Betsie hebben één zoon: Billy. En dan is er ook nog opa Donderbus. Hij is de ruigste piraat die ooit geleefd heeft, en de wildste verhalen doen over hem de ronde. Opa Donderbus heeft altijd dorst, en dan vooral in één ding: rum.

Michiel is de buurjongen van de piraten. Hij is de enige in de nette Geraniumstraat die het leuk vindt dat de piraten daar zijn komen wonen. Billy Donderbus is al snel zijn beste vriend.

Lees hier meer.

 

Nieuws

AFB-THE-20150806-reggienauspiraat

De auteur en de illustrator

De boeken over de piraten van hiernaast zijn geschreven door Reggie Naus. Mark Janssen maakte de tekeningen.

Met zijn interactieve piratenprogramma treedt Reggie op op scholen en in bibliotheken.

Inmiddels zijn er plannen om een bioscoopfilm te maken over De piraten van hiernaast!

In de pers:

  • ‘Humoristisch en spannend.’ Leeswelp
  • ‘Reggie Naus heeft de spijker op zijn kop geslagen met de Piraten van hiernaast-serie.’ Hebban.nl
  • ‘De aangenaam jongensachtige Naus overstijgt het niveau van veel van zijn reeksen schrijvende collega’s met net een beetje meer humor en originaliteit en zou wat succes betreft nog wel eens de nieuwe Paul van Loon kunnen blijken.’ De Volkskrant