Veel gestelde vragen

Wat moet ik doen als ik mijn eigen manuscript in boekvorm uitgegeven wil hebben?

Stuur ons, als het een informatief boek betreft, een opzet van het boek, de inhoudsopgave en enkele hoofdstukken toe. Ook bij fictie kan het praktisch zijn eerst een synopsis en enkele hoofdstukken te sturen. Of we besluiten het manuscript als boek uit te brengen, is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit ervan. Er wordt ook gekeken of uw manuscript past binnen het fonds van de uitgeverij, en of de kosten van productie redelijkerwijs kunnen worden terugverdiend.

Opzetten mogen per mail worden gestuurd aan redactie@ploegsma.nl.
Complete manuscripten ontvangen we graag als print per post.
Uitgeverij Ploegsma
ter attentie van de redactie
Wibautstraat 133
1097 DN Amsterdam

Wilt u uw manuscript retour ontvangen na beoordeling, stuur dan porto mee. Wij bewaren de ingezonden manuscripten na afwijzing niet. U krijgt binnen drie maanden bericht. Helaas is het, door de zeer grote hoeveelheid manuscripten die Ploegsma krijgt toegestuurd, niet mogelijk alle afwijzingen van een leesrapport te voorzien. Over de beoordeling kan evenmin worden gecorrespondeerd.

Mag ik een tekstfragment van een Ploegsma -auteur overnemen?

Op verhalen en gedichten en fragmenten daarvan berust auteursrecht. Ze mogen niet worden overgenomen in publicaties of op websites van derden zonder uitdrukkelijke toestemming van de schrijver en de uitgeverij. Wilt u een gedicht of prozafragment van een Ploegsma-auteur gebruiken, kijk  dan op deze pagina om een aanvraag in te dienen. Uw aanvraag wordt binnen een week in behandeling genomen. Krijgt u van ons toestemming voor overname, dan betekent dit automatisch dat ook de desbetreffende schrijver zijn of haar toestemming heeft gegeven.

Wat moet ik doen als ik een Ploegsma -auteur wil uitnodigen voor een optreden op mijn school, in mijn winkel of in mijn leesclub?

De stichting Schrijver School Samenleving bemiddelt en adviseert bij het organiseren van lezingen door schrijvers. Wil je weten hoe het werkt, bekijk de website van SSS.