Licenties

Uitgeverij Ploegsma beheert actief alle nevenrechten en licenties van de oorspronkelijk Nederlandstalig boeken en is enig merkhouder van Mees Kees (Mirjam Oldenhave), Floor (Marjon Hoffman), Spekkie & Sproet (Vivian den Hollander) en De Piraten van Hiernaast (Reggie Naus).

Onder licenties en nevenrechten vallen onder meer:
– Film- en televisierechten
– Musical- en toneeluitvoeringen
– Audiorechten
– Digitale rechten
– Schooluitgaven
– Merchandising producten
– Joint promotions/branding

Ploegsma verleent deze rechten en licenties op exclusieve basis en zoekt met haar partners naar een goede samenwerking waarbij merk, auteur/illustrator en boek centraal staan.

meeskeesWPGKM_Characters_88x88_vrknt_d2_Floor WPGKM_Characters_88x88_vrknt_d2_SpekkieSproetWPGKM_Characters_88x88_vrknt_d2_Piratenvanhiernaast (2)

Voor het aanvragen van licenties kunt u contact opnemen met
Dania van Dishoeck
manager licenties & rechten
dania.vandishoeck@wpgmedia.nl

Wilt u een (klein) tekstfragment of gedicht overnemen? Lees dan hier de mogelijkheden.

 

 

Overname van gedichten of tekstfragmenten

Alle werken van de auteurs en illustratoren die uitgegeven worden door Uitgeverij Ploegsma zijn auteursrechtelijk beschermd. Als u een gedicht, tekstfragment of illustratie van één van onze auteurs, vertalers of illustratoren wilt gebruiken, dient u altijd toestemming te vragen. Er kunnen kosten aan verbonden zijn, afhankelijk van het doel van het gebruik. Onze minimumvergoeding per overname bedraagt € 35,- plus € 12,50 administratiekosten, ex BTW.

U kunt toestemming vragen door een email te sturen naar info@ploegsma.nl

Vermeld hierbij altijd het volgende:
1. De naam van de auteur en/of illustrator;
2. De bron van het fragment inclusief uitgeverij (tip: in bloemlezingen staat achterin de volledige copyrightvermelding);
3. De titel van het gedicht of het paginanummer waarop de illustratie of het fragment staat;
4. Een korte omschrijving van het project/de inhoud/de context waarin het fragment zal worden overgenomen.
5. Bij overname in publicaties: de oplage, verkoopprijs, omvang in aantal pagina s en het aantal pagina’s dat het fragment in uw publicatie zal innemen.
6. Voor overname van illustraties/beeld brengen wij € 25,- ex BTW per bestand in rekening.

Zorg ervoor dat u uw verzoek tijdig bij ons indient, zeker wanneer er sprake is van een strakke planning of deadline. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren op elk verzoek, maar de procedure kan vier tot zes weken in beslag nemen. Wij ontvangen zeer veel aanvragen per week en voor veel verzoeken moeten wij contact opnemen met de betreffende auteur, illustrator of vertaler, wat het toestemmingsproces langer maakt. Alle verzoeken zullen worden behandeld in de volgorde waarop zij binnen zijn gekomen, stuur daarom liever geen reminder- of herhalingsberichten.

Voorwaarden gebruik auteursrechtelijk beschermd werk
Als u van ons toestemming krijgt voor overname gelden de volgende regels:
–  De tekst mag niet gewijzigd worden en u dient zorg te dragen voor een correcte bronvermelding, met vermelding van auteur, titel van de bron, jaar van uitgave en uitgeverij.
– Laat ons weten wat de publicatiedatum is en licht ons in als de publicatie niet doorgaat.
– Bij afzien van overname nadat akkoord is gegeven horen we het graag binnen 7 dagen na onze bevestiging. Daarna is het afgesproken bedrag bindend, ook wanneer u het fragment niet meer gaat gebruiken.
– Na publicatie stuurt u ons een bewijsexemplaar. Bij meerdere fragmenten geldt: een bewijsexemplaar per overgenomen auteur.