Over ons – Ploegsma toen & nu

Uitgeverij Ploegsma bestaat al meer dan honderd jaar, en werd in 1905 in Zwolle opgericht door Johannes Ploegsma. Hij wilde de maatschappij van zijn tijd vooruit helpen en informeren. Hij deed dit onder andere met boeken over geschiedenis en natuur, en tijdschriften over opvoeding. In 1938 verkocht Ploegsma zijn uitgeverij aan de heren Lankamp en Brinkman, die al een boekwinkel hadden in Amsterdam. Brinkman had een passie voor kinderliteratuur, en zorgde samen met een paar collega’s voor de eerste Kinderboekenweek. Dat werd zo’n succes dat we die nu nog steeds elk jaar vieren!

Ploegsma was een familiebedrijf tot 2002, daarna werd het onderdeel van WPG (Weekblad Pers Groep), uitgevers van boeken en tijdschriften in Nederland en België.

Ploegsma geeft spannende, grappige en informatieve boeken uit voor kinderen van alle leeftijden. Er zitten klassiekers bij, zoals Pippi Langkous van Astrid Lindgren en de boeken over Kikker en Pad van Arnold Lobel, maar ook boeken van populaire schrijvers van nu. De Mees Kees-serie van Mirjam Oldenhave bijvoorbeeld, of de boeken over Floor van Marjon Hoffman. Ook al is er veel veranderd in die meer dan honderd jaar, onze passie voor mooie boeken is nog even groot!