Nieuwe bundel met toegankelijke verhalen uit de Koran

donderdag, 31 augustus 2017

overhandiging boek bewerkt

Afgelopen maandag heeft Petra van Helden tijdens haar boekpresentatie het eerste exemplaar van haar nieuwe boek Kinderen van Adam mogen ontvangen van Abdelkader Benali.

Na afloop van de presentatie, heeft Petra de eerste exemplaren van haar boek gesigneerd samen met Els van Egeraat, de illustratrice van het boek.

Over het boek:

Kinderen van Adam is een bundel vol met vertellingen uit de Koran. Het zijn stuk voor stuk mooie verhalen om (voor) te lezen. Maar meer nog dan dat geven de verhalen richtlijnen om goed te leven. Voor iedereen die meer wil weten over het heilige boek van de islam.

Adam, Ibrahiem (Abraham), Salih en Mariam (Maria); in de Koran staan bekende en minder bekende verhalen. In Kinderen van Adam vind je deze op een toegankelijke manier naverteld. Lees hoe God aan Adam en zijn nakomelingen de opdracht gaf om goed voor de aarde te zorgen; hoe Noeh een groot schip bouwde; hoe Moesa zijn volk redde van de Egyptenaren; en hoe Ibrahiem de moed vond om bij zijn mening te blijven dat er maar één ware God bestaat. Bij het boek is lesmateriaal beschikbaar. Klik hier om het lesmateriaal te downloaden.

 

Petra van Helden (1978) groeide op in een protestants gezin. Petra en Els bewerktIn de kerk en op school leerde ze verhalen uit de Bijbel kennen. Uit nieuwsgierigheid las Petra ook de Koran. De koranteksten raakten haar zo diep, dat ze besloot moslim te worden. Met dit boek hoopt Petra moslim- én niet-moslimkinderen kennis te laten maken met de bijzondere verhalen uit de Koran.