Tekenwedstrijd Ik ben Miran

woensdag, 21 september 2016

Stel je voor dat je alles moet achterlaten… Hoe is het om in een heel nieuw land terecht te komen waar alles anders is? Hoe is het om in een asieSamson Miran CVR.inddlzoekerscentrum te wonen?

Kom mee met Miran, hij laat je in het boek Ik ben Miran  zien waar hij woont en waar hij op school zit, en hij stelt je voor aan de andere kinderen in het azc. Anne-Marieke Samson schreef dit boek in opdracht van IND, COA en DT&V. Ze sprak met kinderen in verschillende azc’s, die hun persoonlijke verhalen aan haar vertelden. De tekeningen zijn gemaakt door Suus van den Akker. Het boek is nu te koop in de boekhandel bij jou in de buurt, maar je kunt er nu ook een winnen door mee te doen met deze tekenwedstrijd.

Wat moet je doen?
Hoe vind jij dat een asielzoekerscentrum eruit zou moeten zien? Download deze kleurplaat en print hem uit op A4 of A3. Kleur, teken en schrijf al je ideeën om van dit asielzoekerscentrum een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt. Stuur jouw tekening op naar onderstaande adres. De tien winnende inzendingen ontvangen een exemplaar van het boek Ik Ben Miran én een speciale verrassing. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de wedstrijd.

Stuur je tekening voor 1 november op naar:
IND t.a.v. Tekenwedstrijd
Postbus 110
9560 AC Ter Apel

Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Ploegsma, maar ook Leopold, Querido, Manteau en Zwijsen? Schrijf je dan nu in op de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!