Stem op je favoriete meester!

dinsdag, 8 november 2016

MK_verkiezing_stemmen-kleinTussen 1 en 20 november kan iedereen een stem uitbrengen in de verkiezing van de meest bijzondere meester van Nederland. De afgelopen maanden werden meer dan honderd meesters door leerlingen van basisscholen uit het hele land genomineerd voor de Mees Kees-verkiezing. Een vakjury heeft nu de tien beste inzendingen geselecteerd waaruit de échte Mees Kees kan worden gekozen.

Volgens de jury was het een hele opgave om tien meesters te selecteren uit alle leuke foto’s, filmpjes en verhalen die enthousiaste kinderen over hun meesters inzonden. Wie vind jij de leukste, grappigste, coolste, beste of liefste meester? Breng je stem uit via www.veelmeermeester.nl.

De drie meesters die bij de verkiezing het hoogste eindigen mogen op zaterdag 26 november met hun klas naar de exclusieve voorpremière van de nieuwe Mees Kees-speelfilm. Daar wordt ook de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. De drie finalisten krijgen bovendien allemaal het nieuwe boek Mees KeesBuiten de lijntjes voor hun hele klas.  

De verkiezing is georganiseerd door Veel Meer Meester! in samenwerking met Uitgeverij Ploegsma. Met de campagne Veel Meer Meester! proberen aangesloten hogescholen jongens te interesseren voor een baan in het basisonderwijs om zo meer mannelijke leraren voor de klas te krijgen.