Geen psychologie op de middelbare school: dát is pas gek!

dinsdag, 7 november 2017

Grote gevoelens

Het Hyperion Lyceum, het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en Uitgeverij Ploegsma nodigen je van harte uit voor een TEDxHyperion:

Geen psychologie op de middelbare school: dát is pas gek!

Op donderdag 7 december van 16.00 – 18.30 uur bij het Hyperion Lyceum,
Docklandsweg 2 in Amsterdam-Noord.

Voor wie?
De debatmiddag is bedoeld voor leerlingen, ouders, professionals in de (school)psychologie, studenten psychologie en andere belangstellenden.

Meld je aan!
Deelname is gratis, maar wel graag aanmelden via deze link.

Kort voor het debat verschijnt Grote Gevoelens – verhalen over Psychologie van Janny van der Molen bij Uitgeverij Ploegsma. In dit boek staat docent Swart centraal die psychologie les geeft aan een middelbare school. Aan het eind van de bijeenkomst worden de eerste twee exemplaren feestelijk aangeboden aan de echte meneer Swart én aan NIP-directeur Linde Gonggrijp.

Het debat
In menig Europees land en in de Verenigde Staten kun je psychologie volgen op de middelbare school. In Nederland is maar op een paar scholen aandacht voor psychologie, zoals op het Hyperion Lyceum en het Cartesius 2 Lyceum in Amsterdam. Wordt het niet de hoogste tijd dat alle middelbare scholen het vak gaan aanbieden? Luister mee naar de visie van vier TEDx-sprekers en ga aansluitend met hen in discussie!

Met Josefien Aberson (17), leerling van het Hyperion Lyceum; Jelle Jolles, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, leiding Centrum Brein & Leren aan de VU en auteur van o.a. bestseller Het Tienerbrein; Violaine Veen, voorzitter sectie GGZ van het NIP en behandelaar bij De Forensische Zorgspecialisten (de Waag) en Jasper Beckeringh, onderwijsinnovator en docent Cartesius 2 Lyceum in Amsterdam en mede ontwikkelaar van het vak Grote Denkers aan het Hyperion.
Het debat wordt geleid door Linde Gonggrijp, directeur van het NIP.