Online over Offline

maandag, 25 oktober 2010

Online over Offline

Een overzicht van wat er online te vinden is over het boek Offline van Caja Cazemier.

www.nbdbiblion.nl
“De schrijfster die in 2008 de prijs van de Jonge Jury won voor haar boek ‘Vamp’ slaagt er in in een vlotte, aansprekende stijl de problemen die (digitaal) pesten kunnen veroorzaken op een trefzekere manier voor het voetlicht te brengen. Een boek dat de doelgroep zeker zal aanspreken, omdat in taal van deze tijd beschreven wordt dat pesten iemand totaal kapot kan maken.”

www.leesplein.nl
“Dit boek móet je lezen als je gepest wordt, of als je weet dat iemand gepest wordt, maar niet weet hoe je kunt helpen. En als jij zo´n pestkop bent. Want dan leer je misschien begrijpen wat je doet!”

www.hetabc.nl
“Een aangrijpend boek over pesten, van de winnares van de Jonge Jury 2008.”

geciteerd door:
www.bol.com
“Een aangrijpend boek over pesten, van de winnares van de Jonge Jury 2008.”

www.bruna.nl
“Een aangrijpend boek over pesten, van de winnares van de Jonge Jury 2008.”
www.selexyz.nl
“Een aangrijpend boek over pesten, van de winnares van de Jonge Jury 2008.”

www.pestweb.nl
“De schrijfster slaagt erin in een vlotte, aansprekende stijl de problemen die (digitaal) pesten kunnen veroorzaken op een trefzekere manier voor het voetlicht te brengen. In taal van deze tijd wordt beschreven dat pesten iemand totaal kapot kan maken.”

www.boekenjeugdgids.nl
“Op een toegankelijke manier stelt de auteur dit veel voorkomende onderwerp aan de orde, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het cyberpesten. De uitwerking is genuanceerd: Jiska is aanvankelijk geen willoos slachtoffer en probeert op te komen voor zichzelf, maar als iedereen zich van haar afkeert, weet ze niet meer hoe ze het tij moet keren. Het boek kan gebruikt worden om het onderwerp pesten in de klas te behandelen.”

www.jaapleest.nl
“Offline is net zoals de meeste boeken van Cazemier, razend herkenbaar en uit het leven gegrepen.” “Jiska’s verhaal is schrijnend om te lezen….”

www.www.pluizuit.be
“Dit is een aangrijpend en realistisch verhaal dat je niet snel loslaat.
Al wat Jiska meemaakt is erg herkenbaar en lijkt niet veel voor te stellen. Maar als het systematisch bij iemand gebeurt,wordt die persoon helemaal buitengesloten en echt gepest. (… ) Een hedendaags verhaal dat heel wat tieners geboeid zullen volgen.”

www.plantagebooksandmore.nl
“Het is een beklemmend verhaal geworden. Mooi en dicht op de huid geschreven, je leeft erg mee met Jiska.

Offline is een van de kerntitels voor de Prijs van de Jonge Jury 2011. Ook zo enthousiast over dit boek? Breng dan hier je stem uit!