Nieuwe VPRO jeugdserie: De regels van Floor

donderdag, 15 maart 2018

Vanaf zondag 8 april komt de VPRO op NPO Zapp met de zestiendelige jeugdserie De regels van Floor. De serie draait om de eigenwijze Floor en is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman van Uitgeverij Ploegsma. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten.

Floors regels geven antwoord op de belangrijkste levensvragen voor een meisje van 10 jaar. Hoe ga je om met een irritante broer? Wat doe je als je een spuuglelijke jas cadeau krijgt? Wat doe je als je beste vriendin een krentenbaard heeft en jij er ook eentje wil? Waarom is karpervissen een mannending? Floor heeft het allemaal meegemaakt en weet de antwoorden.

De serie is geproduceerd door NL Film in co-productie met de VPRO. Regie is in handen van Maurice Trouwborst, die ook de prijswinnende VPRO jeugdserie Zenith maakte. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, vader Kees door Ferdi Stofmeel (Rundfunk, Danni Lowinski, Komt een man bij de Dokter) en moeder Irma door Elisa Beuger (Lieve Liza, Man Bijt Hond).

Vanaf zondag 8 april zendt de VPRO op NPO Zapp wekelijks twee afleveringen achter elkaar uit. Wil je meer weten over de boeken over Floor? Kijk hier!