‘Kauwgum en ander kattenkwaad’ genomineerd voor de Hotze de Roosprijs

woensdag, 19 december 2018

Het boek Kauwgum en ander kattenkwaad is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2019. Dit is een belangrijke prijs voor het beste kinderboek van een debutant. Leerlingen van 16 Zaanse scholen lezen in korte tijd zo veel mogelijk boeken van debutanten. Daarna brengen zij hun stem uit. De kinderboekenschrijver met de meeste stemmen wint de Hotze de Roosprijs. De winnaar ontvangt een geldprijs van wel 4.500 euro.

Over Kauwgum en ander kattenkwaad

De tweeling Samson en Loïs heeft iets geweldigs bedacht: begraaffeesten organiseren voor kleine beestjes zoals hommels of regenwormen. Normaal zijn ze druk met het uithalen van kattenkwaad, maar dat moet even wachten, want nu willen ze geld verdienen om een huwelijkscadeau voor hun moeder te kunnen kopen. De feesten zijn een groot succes. Maar hun aanstaande stiefbroers denken dat er veel meer geld mee te verdienen is als er grotere dieren begraven worden. Huisdieren. Algauw sterft er in het dorp een kanarie onder verdachte omstandigheden…

 

 

 

 

 

Auteur Ate de Jong

image

Ate de Jong (1953) is filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent. Hij begon zijn filmloopbaan als 17-jarige op de Filmakademie in Amsterdam. Op zijn 23ste regisseerde hij zijn eerste speelfilm en sindsdien maakt en produceert hij Nederlandse en internationale films, waaronder Een vlucht regenwulpenDrop Dead Fred en The Discovery of Heaven. Ook schreef Ate over film in diverse tijdschriften en kranten, en maakte hij een tweewekelijkse radioshow voor NPR (National Public Radio/USA). Kauwgum en ander kattenkwaad is zijn eerste kinderboek.

 

 

Boektrailer