foto! gepresenteerd in het Foam Café in Amsterdam

donderdag, 12 december 2013

foto! gepresenteerd in het Foam Café in Amsterdam

Woensdag 11 december werd in het Foam Café in Amsterdam het nieuwe boek van Marije van der Hoeven gepresenteerd: foto!. Martine Schaap, uitgever van Ploegsma, introduceerde Marije van der Hoeven en sprak over hun fijne samenwerking. Daarna was Marije zelf aan het woord. Ze hield een mooie speech en reikte de eerste exemplaren uit aan Mieke de Jong, die haar hielp bij het tot stand komen van het boek, en aan Abel, die 2 mooie foto’s maakte voor in haar boek.

Bastanieuws was er bij om verslag te doen:

Over foto!
Als je een fototoestel hebt, dan heb je oneindig veel mogelijkheden in je hand. Wat ga je fotograferen en hoe ga je dat doen? Welk verhaal wil je vertellen met jouw foto?
Dit inspirerende boek helpt om zelf bijzondere foto’s te maken. Word de baas over tijd en licht en gebruik je fantasie. Of vang het echte leven! Lees foto! met tips en ideeën. En maak daarna je eigen fotoboek.

Marije van der Hoeven geeft fotolessen op basisscholen. Zij heeft een missie: kinderen bewuster laten kijken. Zowel tijdens het fotograferen als erna, wanneer ze de foto ‘lezen’. Goed kijken is je bewust worden van wat je weet, denkt en voelt. Daar heb je je hele leven plezier van.
Voor dit boek maakte Marije foto’s met grappige, verklarende teksten. En zij selecteerde een flink aantal kinderfoto’s uit haar projecten ‘Hoed op voor Rembrandt’, ‘Mijn Stad/Wij maken geschiedenis’ en ‘Surrealisme met fotografie’. Haar eerste fotografieboek voor kinderen, Klik, ik heb je, werd bekroond met een Zilveren Griffel.

Impressie van de presentatie

Het boekHet boek
Marije vertelt gepassioneerd over het tot stand komen van haar boekMarije vertelt gepassioneerd over het tot stand komen van haar boek
Marije reikt de eerste exemplaren uit aan Mieke de Jong en AbelMarije reikt de eerste exemplaren uit aan Mieke de Jong en Abel