Eerste Nederlandse Piratenfilm in de maak

donderdag, 13 augustus 2015

Reggie Naus_De piraten van hiernaast-kleinHet jeugdboek De Piraten van Hiernaast van Reggie Naus wordt verfilmd. Dit maakte het Nederlandse productiebedrijf Revolver Amsterdam en Uitgeverij Ploegsma vrijdag 19 juni bekend.

De Piraten van Hiernaast is het eerste deel van de gelijknamige serie jeugdboeken en verscheen in 2011 bij Uitgeverij Ploegsma. Het boek is al meerdere malen herdrukt.

De Piraten van Hiernaast gaat over Michiel en zijn nieuwe buren, de piratenfamilie Donderbus. Op een dag hoort Michiel een hoop kabaal buiten. Als hij gaat kijken gelooft hij zijn ogen niet. Naast zijn huis verrijst een houten bouwwerk dat nog het meest op een schip lijkt, in de greppel om het huis zwemt een waakhaai en er blijkt een piratengezin te wonen! Michiel sluit al snel vriendschap met Billy, de zoon van de piraten, maar niet alle buurtbewoners zijn blij met de komst van de piraten.

Auteur Reggie Naus is zeer verheugd met het nieuws: ‘Fantastisch! Als filmfan kan ik niet wachten om de familie Donderbus tot leven te zien komen op het scherm!’

Producent Raymond van der Kaaij: ‘De Piraten van Hiernaast is een geweldig spannend jeugdboek over een piratenfamilie die aan land komt te wonen. Het zit vol avontuur en humor, maar is bovenal een verhaal over vriendschap en acceptatie. We kijken ernaar uit om de eerste piratenfilm in Nederland te maken!’

Het scenario wordt geschreven door Sander de Regt, bekend van onder andere Foeksia de Miniheks en De Club van Sinterklaas. Een regisseur is nog niet bekend.

De boekenserie Piraten van hiernaast bestaat inmiddels al uit zes delen.

Over Revolver Amsterdam: Revolver Amsterdam is een creatief productiebedrijf voor internationale speelfilms en documentaires, commercials en digitale media. Recente producties waren onder meer Supernovavan Tamar van den Dop, die begin 2014 in première ging op het Filmfestival van Berlijn. Dit najaar brengt Revolver Amsterdam de speelfilm Drift van Benny Vandendriessche en They Have Escaped van het Finse talent Jukka-Pekka Valkeapaa in de Nederlandse bioscoop.

Lees hier meer over de boekenserie.