Doe mee met de Kinderjury!

maandag, 8 februari 2010

Doe jij dit jaar mee aan de Nederlandse Kinderjury? Tot en met 14 mei kunnen kinderen van 6 tot en mer 12 jaar een top 3 samenstellen van hun mooiste boeken uit 2009. Er zijn twee categorien: een voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en de andere voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Op www.kinderjury.nl kun je zien welke boeken getipt zijn voor deze prijs en kun je je eigen stem uitbrengen. Van Uitgeverij Ploegsma zijn de volgende vier boeken genomineerd, alle vier in de categorie 6 tot en met 9 jaar.

Sem = super

Sem krijgt van zijn opa een boek over Leonardo da Vinci. Daarin ziet hij een tekening van vleugels voor mensen. Dat kan hij zelf natuurlijk veel beter! Sem besluit met zijn verbeterde vleugels op te stijgen tijdens een drukke braderie, zo komt hij vast en zeker in de krant. Dat gebeurt inderdaad, maar of het als vliegende jongen is…?

Twaalf grappige nieuwe avonturen over Sem, zijn hond Ober en zijn zusjes Bo en Lisa.


Het goud van de verborgen stad

Samen met haar vriendje Peter leidt Rowan Stevenson een avontuurlijk leven aan boord van piratenschip de zeehavik. Maar als kapitein Groenbaard de dochter van de gouverneur ontvoert, komen ze in problemen. Want haar boze vader stuurt een hele vloot marineschepen aan… Dan horen ze dat Rowans oom professor Paddock is verdwenen, tijdens zijn zoektocht naar een legendarische gouden stad. De piraten beginnen aan een lange, avontuurlijke reis door de jungle om de verborgen stad te vinden en de professor te redden. De piraten van de Zeehavik hebben al veel meegemaakt, maar nu moeten ze de strijd aanbinden met vreemde monsters, mensenetende planten en de mysterieuze bewoners van de gouden stad. En intussen zit ook de marine hen nog steeds op de hielen!


Mees Kees – Op kamp

De klas van mees Kees mag op kamp!

Nou ja, kamp… Het moet van Dreus vooral een léérzame werkweek worden. Dus hebben ze een streng werkplan meegekregen.

Maar dat is natuurlijk geen probleem voor mees Kees. Zwemmen is namelijk ook werken. En zeesterren kun je veel beter in zee bestuderen dan in het museum.

Was het maar een werkmáánd in plaats van een werkweek. Of nee, een werkjaar!


De klas van Daan

Voor het eerst naar groep 3: een avontuur!

‘Hé stinkerd, schiet eens op! Er wonen nog meer mensen in dit huis en die moeten ook wel eens naar de wc!’

Daan zegt niks. Hij doet de deur echt niet open voor zijn zus. Er valt trouwens weinig te stinken. Hij zit met zijn pyjamabroek aan op de wc-bril en hij komt er niet meer af. Nooit meer.

Daan wil niet naar groep 3, want daar moet je vast heel serieus werken. Spelen is er natuurlijk niet meer bij. Gelukkig weet mama Daan van de wc af te praten. Anders zou hij nooit ontdekken hoe leuk het is in de klas van meester Fred. Zelfs – of liever gezegd juist – met leren lezen en schrijven. Als de klas het woord ‘aap’ leert, mag iedereen een knuffelaap mee naar school nemen!

‘Geestig, warm, een mooi debuut!’

Mirjam Oldenhave