De nieuwe sinterklaasliedjes van nu, voor thuis en op school

donderdag, 13 november 2014

Sinterklaasliedjes van nu

De nieuwe sinterklaasliedjes van nu, voor thuis en op school

Steeds meer scholen kiezen voor een eigentijdse benadering van de oude sinterklaasliedjes uit het boek Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet. Het Sinterklaasjournaal kiest dit jaar voor de inzet van hulppieten, vooral (ongeschminkte) kinderen in pietenkostuums. Dat sluit naadloos aan bij de ‘sinterklaasliedjes van nu’, te vinden in het boek Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet. Zonder woorden die voor kinderen onbegrijpelijk zijn. En zonder 19e-eeuwse stereotypen en dreigementen. Volgens Bram van der Vlugt draagt het boek bij aan “de vitaliteit van het Sinterklaasfeest”. Behalve bij veel scholen worden deze liedjes ook gezongen bij de landelijke intocht in Meppel, maar ook in o.a. Gouda, Amsterdam en Bussum. Bij het boek hoort een vrolijke CD, waar alle 25 liedjes op te horen zijn.

Koop de nieuwe sinterklaasliedjes voor € 14,99 (inclusief CD!) bij uw plaatselijke boekhandel en internetboekhandel:

Blz.nl
Libris.nl
Paagman
Bol.com

Luister nu via YouTube het liedje ‘O, kom er eens kijken’ en lees hier direct de tekst mee uit het boek.

Beluister hier nu direct de nieuwe sinterklaasliedjes:
iTunes
Deezer
Google Play

Over de auteurs
Paul Passchier zingt en schrijft sinds 1995 jeugdrepertoire. Hij begon na zijn conservatoriumopleiding als vertaler/bewerker van talloze klassieke Disney-liedjes; Dreamworks bioscoopfilms en televisieseries als Beertje Paddington; Oliver Twist; Prinses Sissi enz. Daarna volgde Sesamstraat waarvoor hij 10 jaar lang alle liedjes voor vertaalde/bewerkte en deels zong. Paul schreef 10 jaar voor Jetix Het Feest van Sinterklaas en vervulde daar ook de rol van Liedjespiet! Hij is sinds het begin ook betrokken als adviseur bij het Z@pp Sinterklaasfeest. Paul vertaalt/bewerkt de liedjes van Bob de bouwer en is ook zanger van de titelsong, alsmede de stem van Bob.
Thedo Keizer was o.a. eindredacteur van het televisieprogramma Willem Wever, en maakte vele televisieprogramma’s in en voor De Efteling, zoals ‘Sprookjesboomfeest’. Hij schreef scripts voor verschillende Sinterklaas-televisieprogramma’s voor de TROS en FoxKids. Thedo schrijft ook theatervoorstellingen voor kinderen, o.a. voor ‘Opera per Bambini’.