De leukste meester van het land op televisie!

dinsdag, 1 augustus 2017

Mees Kees, de leukste meester van Nederland, is deze zomer bij AVROTROS te zien in een grappige en herkenbare  tv-serie. Vanaf zondag 20 augustus, 9.00 uur, zijn de avonturen van de coole meester, zijn klas en de strenge schooldirectrice Dreus twee keer per week te volgen op NPO Zapp.

Na tien boeken en vier films zijn de avonturen van Mees Kees en zijn leerlingen binnenkort ook te zien in een serie. In vierentwintig afleveringen komen herkenbare thema’s als pesten, verliefd zijn en verkering krijgen maar ook schooluitjes, klassenfeestjes en sponsorlopen voorbij. De jonge leraar doet vooral leuke dingen in de klas, met de bedoeling om spelenderwijs les te geven. De directrice van de school, Dreus, is het daar vaak niet mee eens. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!

Rolverdeling
Mees Kees – Leendert de Ridder
Dreus – Sanne Wallis de Vries
Moeder Mees Kees – Raymonde de Kuyper
Marie Louise – Diewertje Dir

Mees Kees is een productie van PV Pictures naar de boeken van Mirjam Oldenhave, geïllustreerd door Rick de Haas. De serie is geregisseerd door Jorkos Damen, Diede in ’t Veld en Aniëlle Webster, die ook verantwoordelijk was voor de film Mees Kees: Langs de Lijn. Tijs van Marle heeft het scenario geschreven.