De lente is weer begonnen!

donderdag, 11 maart 2010

De lente is weer begonnen!

Je kunt het zien aan de narcissen die voorzichtig hun kopjes boven de grond steken, je kunt het horen aan de vogels die aan het fluiten zijn en je kunt het voelen op je huid. Het is opeens een stuk warmer. Dit alles betekent dat de lente weer is begonnen! De boeken van Ploegsma die precies bij dit seizoen passen voor je op een rij…

lenteboeken, lang leve de lente

Leve de lente!

Ontdek samen met Roos en Mika wat er in de lente allemaal te zien is. De twee vriendjes vinden narcissen in de tuin, mogen zonder jas naar buiten en bakken taartjes in de zandbak. Ze leren hoe merels hun nestjes bouwen en gaan kijken naar de lammetjes bij opa Rob in de wei. Roos krijgt zelfs een lammetje mee naar huis, dat ze met de fles mag grootbrengen. Het paplam gaat ook mee naar school, met een luier om! Op school maken de kinderen zelf mooie mandjes met paaseieren erin. En met Koninginnedag heeft Roos een wel heel bijzonder versierde fiets!

Voorlezen, knutselen en zingen over de lente.

Met vrolijke liedjes van Ingrid Rietveld, te beluisteren op www.wijmakenmuziek.nl.

saskia en jeroen lente

Saskia en Jeroen – In de lente

In de lente spelen Saskia en Jeroen voor paashaas. Ze wikkelen stenen in gekleurd papier en foppen zo niet alleen hun buurmeisjes, maar ook de buurman!

Ook zoeken ze kikkerdril, en doen dan een onverwachte ontdekking. De nacht voor hun verjaardag kunnen Saskia en Jeroen niet slapen. Als ze hun cadeautjes eindelijk hebben gehad, gaan ze in de buurt vertellen dat ze jarig zijn. Ze zijn er zo handig in, dat ze met een zak vol snoep naar huis gaan!

astrid lindgren feest in villa kakelbonm

Feest in Villa Kakelbont

Vier de seizoenen met Pippi en andere Lindgren-helden!

Pippi is jarig en viert dat op een heel eigen manier… Pasen is in Bolderburen een bijzondere gebeurtenis en Lotta uit de Kabaalstraat verheugt zich ontzettend op Kerstmis. Maar ook ‘gewone’ gebeurtenissen zijn altijd bijzonder in de verhalen van Astrid Lindgren. Vier lente, zomer, herfst en winter met de bekendste Lindgren-helden: Karlsson van het dak, Michiel van de Hazelhoeve, Madieke en Liesbet, Lotta uit de Kabaalstraat en natuurlijk Pippi Langkous!