Casting voor verfilming ‘De club van lelijke kinderen’

donderdag, 24 mei 2018

Heb je altijd al eens met bekende acteurs in een film willen spelen? En ben je de gelukkige eigenaar van een prachtig stel flaporen, vrolijke sproeten, enorme pluizebol, beugelbekkie, een heel saai of juist een mooi gezicht? Dan is De club van lelijke kinderen op zoek naar jou! 

 Vanaf 23 mei 2018 kunnen kinderen van alle leeftijden deelnemen aan de grootste open online casting die ooit in Nederland is georganiseerd. Iedereen mag auditie doen voor de verfilming van De club van lelijke kinderen (Koos Meinderts).

Voor de film wordt gezocht naar honderden kinderen van alle leeftijden voor zowel de hoofdrollen als bijrollen. De casting is extra bijzonder omdat het voor de eerste keer is dat je dit zelf vanuit huis kunt doen. Auditie doe je via www.declubvanlelijkekinderen.nl door drie speciale opdrachten te doen.

Over de film:

Paul, een jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met de President. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het President Isimo omver te werpen?

De club van lelijke kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts. De regie is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks). De film wordt geproduceerd door Umami Media in coproductie met Shooting Star Film Company en de EO met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo en ATF. Distributeur Independent Films brengt de film in februari 2019 uit in de bioscoop.