Caja Cazemier 25 jaar schrijfster

dinsdag, 21 februari 2017

Op 18 februari 2017 was het precies 25 jaar geleden dat het eerste boek van Caja Cazemier, Portret van Sanne, verscheen. Uitgeverij Ploegsma feliciteert Caja Cazemier van harte met dit prachtige jubileum!

Caja Cazemier zoekt voor haar boeken altijd naar herkenbare onderwerpen voor jongeren die zo tussen de 11 en 16 jaar zijn. Haar thema’s haalt ze vaak uit de actualiteit. Haar boeken gaan bijvoorbeeld over verliefdheid, je anders voelen, naar de brugklas gaan, weglopen van huis, seksualiteit, alcohol, tienerzwangerschap, uitgaansgeweld, loverboys, gescheiden ouders of rouwverwerking. Haar laatste boek, Like me!, is een aangrijpend boek over (internet)pesten.

Samen met Martine Letterie heeft Caja twee historische boeken geschreven, Familiegeheim en Keerzijde. Het zijn dubbelportretten waarin heden en verleden elkaar ontmoeten en versterken. Dit voorjaar maken Caja en Martine samen een reis naar India om research te doen voor een nieuw boek waaraan ze samen werken: Made by Indira. Over kinderarbeid in de kledingindustrie. Dit boek verschijnt in de zomer van 2017.

Meer weten over Caja Cazemier en haar boeken? Kijk dan eens op haar website.