Annejoke Smids genomineerd voor Thea Beckmanprijs 2017

donderdag, 6 juli 2017

Annejoke Smids staat met haar boek Bloedzusters op de Shortlist voor de Thea Beckmanprijs 2017. De Thea Beckmanprijs is de prijs voor het beste historische jeugdboek, die op 16 september 2017 in het Archeon uitgereikt wordt.

Over Bloedzusters

vdh9789021676753Alexandrië, 33 voor Christus

Djeme’s zuster Satamon is farao geworden toen hun ouders onverwacht stierven. Sinds die tijd is alles anders, en Djeme voelt zich vaak alleen. Iedereen lijkt Satamon wel de belangrijkste persoon op aarde te vinden, ook de knappe Romeinse legerleider Flavius. Maar dan wordt Djeme benaderd door een man die beweert dat haar ouders vermoord zijn. En dat iemand in het paleis daarachter zit. Samen met haar trouwe bediende Kai gaat Djeme op zoek naar de waarheid. En daarbij ontdekt ze dingen die haar eigen leven in gevaar brengen…

 

 

 

Over Annejoke Smids

Annejoke Smids is geboren in het Friese dorp Minnertsga. Als kleuter kon ze het al niet uitstaan dat ze de letters op de pakken hagelslag niet kon lezen. Dus toen ze dat eenmaal wel kon, werd ze vaste klant van de bibliotheek. Annejokes debuut Piratenbloed werd in 2004 bekroond met een Vlag en Wimpel en geselecteerd voor de White Ravens, een keuze uit de beste jeugdboeken van de wereld. De Zwarte Baron werd genomineerd voor de Thea Beckmannprijs en Belladonna voor de Kinderboekwinkelprijs.