10 jaar Mees Kees!

maandag, 4 juli 2016

Mees Kees is jarig! Dit jaar is het alweer 10 jaar geleden dat het eerste boek over Mees Kees 10 Buiten de lijntjes COV aanbieding.indddeze leukste stagiair van 6b is verschenen. In de tussentijd werden er meer dan een miljoen Mees Kees-boeken verkocht en ruim anderhalf miljoen kinderen en hun ouders bezochten de drie Mees Kees films. Redenen genoeg voor een feestje!

Om dit jubileum te vieren is er een nieuw boek verschenen: Mees Kees – Buiten de lijntjes (7+). In september verschijnt er ook een speciale Mees Kees-krant als bijlage in Kidsweek en kan iedereen Mees Kees online feliciteren via de Facebookpagina Kinderboekennieuws.

En ken je de drie nieuwe Mees Kees-spelletjes al, waarbij je ook nog iets leert? Er is een ‘Dreus! Razendsnel taalspel’, het ‘Meest fout gespelde woordenkwartet’  en een blok met ‘Rekenspelletjes’. Hier vind je ze allemaal!

Het feestjaar wordt afgesloten met een nieuwe Mees Kees-film: Langs de lijn, die vanaf 7 december in de bioscopen is te zien.

Mees Kees-verkiezing

Mees Kees krijgt bovendien een rol in de landelijke campagne Veel Meer Meester. Een initiatief waarmee geprobeerd wordt om meer meesters voor de klas te krijgen. Ze organiseren een Mees Kees-verkiezing en jij kan jouw meester hiervoor opgeven. Kijk hier voor meer informatie over de verkiezing.

2016 is het Mees Kees-feestjaar! Feest je mee?