Sandra Klaassen

Sandra Klaassen is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving (’s-Hertogenbosch) waar zij grafiek en visuele communicatie studeerde met als specialisatie lithografie.

Sinds haar academietijd is Sandra zich gaan toeleggen op het illustreren van kinderboeken. Inmiddels is zij een gevestigde en veel gepubliceerde illustrator. Zij heeft tientallen boeken met beeld verluchtigd en kreeg verschillende keren de ‘Pluim van de Maand’.
Sprookjesachtig, gevoelig en vrolijk, dat kenmerkt het werk van Sandra Klaassen. Met pen en zachte aquarel tinten schildert zij een sfeervolle, warme belevingswereld voor jonge kinderen. Meer nog dan in gezichtsuitdrukkingen, maar in de houdingen van haar personages, dieren en magische wezens weet zij subtiele emoties weer te geven. Om haar unieke transparante stijl stond Sandra veelvuldig in de belangstelling. Haar werk werd geëxposeerd tijdens de Bologna Book Fair in Italië, de Kunsthal in Rotterdam en op tentoonstellingen in Japan, Schotland en Brazilië.

Sandra woonde een aantal jaren op het afgelegen en ruige Schotse eiland North-Uist. Geïnspireerd door het eilandleven schreef en illustreerde zij de prentenboeken Uan the little lamb (2005) en Peg the little sheepdog (2015), beschreven vanuit de belevingswereld van haar twee kinderen.
De natuur neemt een belangrijke plaats in Sandra’s leven en werk in. Elk plantje, elke vlinder en vogel heeft haar belangstelling. Door haar grote interesse in flora en fauna is Sandra zich ook gaan toeleggen op botanisch illustreren. Om dit verder te professionaliseren volgt zij sinds 2007 opleidingen hiervoor in Edinburgh.