Ivan & Ilia

Wij zijn een illustratorenduo. We zijn niet alleen collega’s van elkaar, maar ook vriend en vriendin. Ik (Ivan Lodde) ben op 29 januari 1968 geboren in Maastricht en Ilia Frins op 18 augustus 1971 in Heerlen. We wonen aan de rand van Maastricht in een verbouwde schuur, waar vroeger koeien en varkens in stonden. Er lopen ook nog allerlei honden, schapen en kippen rond.

We kennen elkaar van school. In Sittard deden we allebei de vrije studierichting illustratieve vormgeving. Ilia studeerde af in 1993, ik in 1994. Na school is Ilia meteen voor zichzelf begonnen. Ze tekende toen nog handmatig. Ik wilde liever digitaal tekenen. Ik heb Ilia moeten overhalen om dat ook te gaan doen. Vanaf die tijd, in 1996, zijn we samen gaan werken. We werken nu zelfs samen aan dezelfde tekeningen. Behalve voor leesboeken tekenen we ook voor geboortekaartjes, wenskaarten, cd-roms, schoolboeken, speelgoed en tijdschriften.

Behalve van tekenen houden we van tuinieren, wandelen en van onze kinderen en katten. In mijn vrije tijd wroet in de (groenten)tuin, speel ik met mijn vrienden computerspelletjes en doe aan fietsen. Ilia is vaak te vinden in haar creatieve hoekje waar ze spullen maakt voor haar webwinkeltje. Astrologie, kleren en kostuums maken zijn ook hobby’s van haar.
Wat Ilia absoluut niet lekker vindt zijn champignons. Maar voor ijs kun je haar ’s nachts wakker maken. Ik vind een tomaten-aubergineschotel heel erg lekker. Ik kan niks verzinnen wat ik niet lust.