Janny van der Molen

Biografie

Foto van Janny van der Molen

Janny van der Molen

Wie is Janny van der Molen?
Geboren: Op 11 oktober 1968 in Burgum, Tytjerksteradiel (mooi scrabble-woord!), Friesland.
Opgegroeid: In een mooi en vriendelijk Fries dorp.
Na school / werk: Eerst heb ik de School voor de Journalistiek in Utrecht gedaan. Toen ik al een tijdje werkte, ben ik met de studie theologie (gaat over godsdienst) begonnen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 was ik daar ook mee klaar. Ik zou morgen wel weer willen beginnen met een nieuwe opleiding. Ik vind naar school gaan heerlijk!
Huisgenoten: Mijn lief Paul, kinderen Sarah en Thijs en konijn Floor.
Wat vind je leuk? Ik vind lezen en schrijven heerlijk. Maar ik hou ook van lekker hangen op de bank met een glaasje wijn. En ik klets graag lekker lang met vrienden.
Wat vind je vervelend? Opstaan, koken, laat doorwerken, mensen die alleen aan zichzelf denken en koude voeten.
Mijn mooiste boek is: Over Engelen, goden en helden is mijn eerste en dus favoriete boek. Ik ben supergelukkig met de prachtige illustraties van Els van Egeraat. Een eerste boek en dan met zo'n illustratrice samenwerken... wauw!
Een prachtig boek van een andere schrijver vind ik: Lang geleden van Arend van Dam en Alex de Wolf; prachtige verhalen, mooi geïllustreerd en je leert er ook nog wat van!
Toen ik jong was las ik graag: De boeken van Guus Kuijer en Thea Beckman. Ik was - en ben nog steeds - erg dol op sappig geschreven boeken die over geschiedenis gaan.
Hoe bedenk je een verhaal / begin je met schrijven? Ik koop een mooi opschrijfboekje (hoe duurder hoe beter) en stop dat in mijn handtas. Alle gedachten en aantekeningen klieder ik daar in. En dan… typen maar, en deleten en typen en deleten…
Waarom vind je schrijven leuk? Het klinkt wat suf, maar ik vind het leuk omdat ik al zoekend en schrijvend steeds iets nieuws leer. Ik ben nu eenmaal een nieuwsgierig typetje.
Wat is het leukste dat je ooit als schrijver hebt meegemaakt? Op de school van onze kinderen vertellen over mijn boek.
Verder nog leuk om te melden? Jeetje, dat weet ik niet hoor. Misschien dat ik nog veel hoop te schrijven want ik heb de smaak goed te pakken…

Schrijfster op bezoek: Scholen en bibliotheken kunnen de schrijfster Janny van der Molen uitnodigen om over haar boeken te praten. Zij is bereikbaar via het e-mailadres: info@jannyvandermolen.nl.

Terug naar overzicht Meer over deze auteur

Leverbare titels

Bezoek ook de website(s)