Uitgelicht: Suzanne Wouda


Uitgelicht: Suzanne Wouda

Het geluid van opspattend water, ergens voor de boeg van de Dageraad. Geschreeuw, kreten van ontzetting, bevelen, gestommel. Chris staarde over de reling de mist in en zag een grote, donkere schim dichterbij komen. Het tromgeroffel werd luider. Het gezicht van Gijsbert doemde vlak voor hem op, wit van angst.
‘Chris, we worden aangevallen! Hoor je me? We worden aangevallen!’


Dit kippenvel-fragment komt uit de pen van Suzanne Wouda. Stormvaart, haar eerste boek, ligt net in de boekwinkels.

Omdat ze in Kaatsheuvel is geboren, vertelde Suzanne vroeger aan iedereen dat ze was geboren in de Efteling. Het leek haar wel spannend, om er in de Python, zo precies in de looping, uit te zijn gefloept. Maar het is eigenlijk niet waar. Jammer hoor.

Eigenlijk was Suzanne vroeger veel beter in zwemmen dan in schrijven of lezen. Langzamerhand merkte ze dat anderen met veel plezier haar verhalen lazen. Met Stormvaart, over een jongen die in 1691 als verstekeling meevaart op een schip, is ze toch een beetje geworden wat ze wilde worden: schrijver én archeoloog. Dat laatste omdat ze lekker kan graven in de geschiedenis en dat eerste omdat ze er dan een mooi eigen verhaal van kan maken.

Suzanne houdt een blog bij over van alles en nog wat. Zo vind je er wat ze nu aan het lezen is en waar ze haar inspiratie vandaan heeft gehaald, plus een heus ABC’tje.

Verder is er ook nog een prachtige site over Stormvaart met een spannende boektrailer die je al helemaal in de goede sfeer brengt.

Kom ook aan boord, we steken van wal!