Mees Kees

Alle boeken over Mees Kees, nieuws over de films, de Mees Kees show en veel meer!

De leukste stagiair…

Mees Kees is stagiair, dus hij weet nog niet goed wat een meester allemaal moet doen. Maar gelukkig heeft hij een klas vol experts! De kinderen leren hem dat je bij Nieuws uit de Natuur best naar Spiderman mag kijken, want een spin is ook natuur. En het is veel handiger om de sommen even over te schrijven als één iemand ze al gemaakt heeft.

Mirjam Oldenhave schrijft de boeken over Mees Kees, en Rick de Haas maakt de tekeningen. We hopen dat je net zo goed bent in grote getallen als Tom uit de klas van mees Kees, want er zijn ruim een miljoen Mees Kees-boeken over de toonbank gegaan, dat ziet er zo uit: 1.000.000. En meer dan 1.500.000 kinderen – en ouders, opa’s en oma’s – hebben de drie films over mees Kees in de bioscoop gezien!

Lees hier meer over de leerlingen van Mees Kees, de films en de grote Mees Kees show.

Nieuws

Dit zijn de leerlingen van Mees Kees

AFB-THE-20150805-meeskeesklas2 meeskeesklas1

Films

In de films speelt Willem Voogd Mees Kees, en Sanne Wallis de Vries is de strenge directrice Dreus. De films draaien niet meer in de bioscoop, maar ze staan op DVD, komen op tv en zijn ook via Netflix te zien.
In de films zul je veel uit de boeken herkennen, maar de verhaallijnen zijn niet precies hetzelfde.

Mees Kees (2012)
Mees Kees op kamp (2013)
Mees Kees op de planken (2014)
www.meeskeesdefilm.nl

 

MOEX band illustratieDe grote Mees Kees show

Mirjam Oldenhave treedt met haar band regelmatig op met een flitsende Mees Kees-show. Een interactieve voorstelling met veel muziek, verhalen, raps, en live tekenen. Mirjam Oldenhave zingt, vertelt en speelt gitaar en accordeon. Irene Schepers en Roos de Wijs zingen, rappen, spelen keyboard, contrabas en sopraansaxofoon. De (live-)tekeningen zijn van Rick de Haas.

De kinderen zingen, husselen, raden, rappen, rijmen… kortom: iedereen doet mee!
Deze voorstelling is te boeken via BoekenTheater.