Mees Kees – De film!

Mees Kees – De film!

Mees Kees – de film
In februari 2012 beginnen de opnamen van de film Mees Kees, gebaseerd op de zeer populaire gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave, waarvan inmiddels al meer dan 120.000 exemplaren verkocht zijn. In 2010 was Mees Kees zelfs het kinderboekenweekgeschenk, dat in een oplage van 500.000 exemplaren over de toonbank ging.

De regie van Mees Kees is in handen van Barbara Bredero (Vrijland, Floor Faber, Verborgen gebreken, Spoorloos verdwenen, Westenwind, Morrison krijgt een zusje). Het scenario is geschreven door Tijs van Marle (Bon Voyage, Van God Los). Associate producer is Katja Scheffer. De film wordt geproduceerd door Paul Voorthuysen (Mijn vader woont in Rio, Bernhard – Schavuit van Oranje, Cruijff) in co-productie met de TROS, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO Fonds. Mees Kees is een PVPictures productie.

Binnenkort volgt meer informatie over de hoofdrolspelers. Vanaf oktober 2012 is Mees Kees te zien in de bioscopen. Distributie: Entertainment One Benelux.

Korte inhoud van de film
Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en supergrappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf. Dat is omdat hij nog stagiair is. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spiderman en met rekenen zetten ze de tafels op z’n kop. Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, Kees merkt dat er iets met Tobias is. Hij heeft nooit brood mee bijvoorbeeld. Dat komt omdat zijn vader dee-oo-oo-dee is en zijn moeder de hele dag in bed ligt. Mees Kees ontfermt zich over Tobias. Hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig ‘nablijven’. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets…

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Ploegsma, maar ook Leopold, Querido, Manteau en Zwijsen? Schrijf je dan nu in op de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!