Roel de Jong

Roel de Jong

Roel de Jong was voordat hij begon met schrijven kok. Hij woonde en werkte onder andere in Deventer, Zwolle, Amsterdam en Groningen en heeft zelfs een keer voor koningin Juliana gekookt!

Roel vond het leuk om kok te zijn, maar wilde ook wel eens iets anders. Hij is toen voor een drukkerij gaan werken, waar hij boeken maakte. Daarna kwam hij bij een uitgeverij terecht, waar hij reclameteksten schreef. Schrijven vond Roel zo leuk, dat hij in het weekend ook kinderverhalen ging schrijven.

Nu schrijft Roel alweer meer dan twaalf jaar voor kinderen. Hij houdt nog steeds van lekker koken, en ook van schaken, wandelen, muziek en gamen. Hij heeft in zijn spannende serie PlanetLords Gameavonturen zijn enthousiasme voor schrijven en gamen gecombineerd. Naast schrijven komt Roel ook erg graag voorlezen op school, waar hij met de kinderen praat over zijn boeken, gamen, en over hoe een boek gemaakt wordt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alle kinder- en jeugdboeken van Ploegsma, maar ook Leopold, Querido, Manteau en Zwijsen? Schrijf je dan nu in op de Kinderboekennieuwsbrief!

Sluiten Schrijf in!